Dióolaj
         
Az egészséges élethez vezető út kapujának kulcsa már megint a kertünkben van.
Nem kell messzire mennünk. Nap, mint nap megpihenünk a nyári melegben a hűst adó diófák lombkoronája alatt. Bele se gondolván hogy ez a fa, maga az egészség szimbóluma.
Azt eddig is tudtuk, hogy kemény külsejű kis barátunk finom és hogy fogyasztása hasznos a szervezetünk számára. Talán már azt is hallottuk, hogy együnk diót, mert serkenti az agy működését.
De ennél még sokkalta több jótékony hatása lett ismert és bizonyított a közelmúltban. A dióbél egészségmegőrző, szív- és érrendszeri betegségeket megelőző hatása fokozottan érvényesül a dióolajban.
A 100%-os hagyományos technológiával készített dióolaj nagyon finom és jó hatású aromáját a pirított dió adja, ami minden vele készített ételben kiemelkedően érvényesül.
A dióolajban sok az emberi szervezet működéséhez fontos tápanyag van. Ilyenek a magas számban megtalálható vas, cink, kálium, magnézium és kén is. Valamint számos vitamin, az A, B, C, D, F, P vitaminok.
Ezáltal igen fontos szerepet játszik a vérnyomás valamint az érelmeszesedés megelőzésében, a kialakult tünetek enyhítésében. És a koleszterin problémásak számára is mindenképp ajánlatos a fogyasztása. Ugyanis csökkenti az LDL (rossz) koleszterint és vele párhuzamosan megemeli a HDL (jó) koleszterin szintjét.
Csökkenti a vérrögképződést, a trombózisveszélyt.
A dióbél egészségmegőrző, szív- és érrendszeri betegségeket megelőző hatása fokozottan érvényesül a dióolajban.
A dióolaj linolsav-tartalmának immunrendszer- erősítő hatást tulajdonítanak.
Az esszenciális zsírsavakhoz tartozó linolsav segít a reumatikus ízületgyulladásban szenvedő betegek terápiájában, ami ugyan még nem nyert egyértelmű tudományos bizonyítást, azonban sok beteg, aki rendszeresen
fogyaszt linolsav tartalmú termékeket, kevesebb végtagfájdalomról, és csökkent ízületi merevségről számol be.
A bélgörcs ellen is jó a dióolaj, hasmenés ellen is.
Vérszegény és sápadt gyerekeknél is jótékony hatású.
Belélegezve aromaterápiára is jó valamint lázcsillapító hatást is tulajdonítanak neki.
A dióolajnak féregűző hatása van, bélféreg ellen is jó.
Magas az Omega-3 és Omega-6 zsírsavtartalma, melynek köszönhetően alkalmas enyhe depressziós tünetek kezelésére, valamint felnőttek és gyerekek esetében a megváltozott élethelyzetekhez való alkalmazkodás segítésére.
A dióolaj gyógyászati használata napjainkra már teljesen elterjed. Magas E-vitamin-tartalma a bőrre tápláló, bőrvédő, egészségvédő hatású. Egy francia szakvélemény szerint a dióolaj ergoszterol-tartalma (ami a szervezetben a D-vitamin képzésének egyik előzetes alakja) jó hatású a bőrre, öregedését késlelteti. Más bőrirritációk esetén is jól használható, enyhíti, csillapítja a kellemetlen tüneteket. A dióolajnak kifejezett gombaölő hatása van. A dióolajjal készült krémek és kozmetikai készítmények kedvező többlethatása a bőrön a gomba elleni védelem. Regenerálja a bőrt. Pikkelysömör ellen is alkalmazzák. És még mikor masszírozhatunk dióolajjal? Akkor is, ha páciensünk bőre sebes. Vagy ha egyéb bőrproblémái vannak.
Mivel a dióolaj gyorsan avasodik, és az avas dióolaj már nem jó ízű, étkezésre már nem használhatjuk.

A dióolaj színe sötétsárgás, íze pedig könnyed, aromás. A dió íze egyértelműen kivehető. A konyhában rendkívül sokszínűen alkalmazható alapanyaga lehet. Bátran használható salátákhoz, húsok pácolásához, tojás sütéséhez. Mivel a dióolaj 73-84 % -ban telítetlen zsírsavakat tartalmaz. E tekintetben a szója olajnál is sokkal értékesebb.
Ajánlott napi bevitel 1-4 mokkáskanál étkezés előtt.
Gyártó és forgalmazó:
T.G. -Oktatásszervező Kft. 6237 Kecel, Május 1. tér 13.
Tel.: 78/422-910, +3630/9676-978

Szőlőmag kivonat

A szőlőmag kivonat, amely maga a természetes gyógyszertár.

A különböző szőlőmagból különféle eljárásokkal készíthetünk egyrészt szőlőmag olajat, másrészt pedig szőlőmag őrleményt. Számos jótékony hatása közül is a legkiemelkedőbb a magas antioxidáns tartalma.

Hogy miért fontosak az antioxidánsok?
Napjaink túlstresszelt, túlhajszolt életmódja, a kialvatlanság, a környezet szennyezés és az agyon vegyszerezettség, előre gyártott élelmiszerek fogyasztása fokozza szervezetünkben a kémiai és fizikai folyamatokban keletkező szabadgyökök mennyiségét, amelynek következménye sejtjeink károsodása, ún. éretlen sejtformák (pl. rákos sejtek) elszaporodása, ill. a sejtek elöregedésének gyorsulása. Az antioxidánsok védik sejtjeinket a romlástól, semlegesítik az éretlen sejtformákat, lassítják a gondolkodási és mozgási funkciók hanyatlását, javítják a tanulási képességeket, segítik a tanulási képességeket.

A C – vagy E- vitamin antioxidáns tulajdonságát többszörösen felülmúló szőlőmag és a szőlőhéj kivonat szívbarát és rák ellenes tulajdonságai miatt vált közismertté, de egyéb sokféle jótékony hatása révén az egészség megőrzésében is szerepet játszik.

A szőlőmag egyaránt tartalmaz vízben és zsírban oldódó komponenseket, a szőlőmag kivonat áthatol a sejthártyán és így fejti ki antioxidáns hatását a szervezet egészében. Egyike azon anyagoknak, amelyek még a vér-agy gáton is képesek átjutni így megvédik az agysejteket a szabad gyökök roncsoló hatásától.

A szőlőmag – kivonat folyamatos fogyasztása csökkentheti a szívinfarktus és szélütés veszélyét, erősíti a hajszálereket, fokozza a véráramlást, enyhíti a cukorbetegséget szövődményeként kialakult idegkárosodás tüneteit, a végtagokban érezhető zsibbadó, bizsergő érzést.

Jó hír a magas koleszterinben szenvedőknek!.A szőlő mag kivonat jótékonyan hat a koleszterin szintre, csökkentve az LDL (rossz) koleszterin szintjét, azzal párhuzamosan megemelve a HDL (jó) koleszterin szintjét.

Több tanulmány szerint a szőlőmag kivonatnak rák ellenes hatása is van. Antioxidánsként a PCO-k védenek a sejtek genetikai anyagát érő hatások ellen, amelyek a rák kialakulásában szerepet játszhatnak.

A Pécsi Tudomány Egyetem vizsgálatai során bizonyítást nyert, hogy a szőlőmag- és szőlőhéj őrlemény rendelkezik azokkal az antioxidáns vegyületekkel (quercetin, malvidin, rutin, rezveratrol), amelyek irodalmi adatok alapján a szőlő legjelentősebb antioxidánsai.

Mindenki számára csak ajánlani tudjuk a szőlőmag valamilyen formában történő fogyasztását. Bizonyított immunrendszer erősítő Egyéb jótékony hatást tapasztaltak a szem egészségére vonatkozóan, valamint az Urak prosztata és impotencia zavaraira vonatkozóan.
Hölgyeknek és szépülni vágyóknak szeretnénk felhívni a figyelmét az olaj külsőleg való felhasználására is. Segítség lehet az idő múlásával folytatott harcban. Erősítheti a kötőszövetet, fokozhatja a bőr rugalmasságát, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint. Megerősíti a hajhagymákat. És a változó kor nehézségeit is könnyebbé teheti a készítmény fogyasztása. Mindezek alapján a kivonat az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében javasolható rendszeres fogyasztásra. Jelenlegi szakirodalmi adatok alapján a szőlőmag őrlemény fogyasztása semmiféle mellékhatást nem okoz. Túladagolásakor sem lép fel mérgezési tünet.
A hidegen sajtolt szőlőmag olaj színezékektől és adalékoktól mentes. A szőlő magokból hidegen sajtolt olaj esetében biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen vegyi összetevőt nem tartalmaz, köszönhetően annak is, hogy bár a szőlőszemeket, a leveleket elérik a permetező szerek, addig a gyümölcs belsejében megbúvó magvakat nem!
Az irodalmi adatok alapján a napi őrlemény bevitelét 3-5g közötti mennyiségben javasolhatjuk.”

Hogyan fogyasszuk?
A szőlő mag olaj az egészségtudatos táplálkozás egyik legújabb élelmiszerének tekinthető. Önmagában fogyasztva vagy salátákra öntetként, mártásokhoz bátran tehető a zöldessárga szőlő illatú olaj.
Magas füstpontjának köszönhetően az egyéb hidegsajtolású magvak olajához képest sokkal egészségesebben tudjuk elkészíteni benne ételeinket.
Az őrlemény ajánlott napi bevitele: 2x1 teáskanálnyi szőlőmag őrlemény bevitele javasolt, joghurtba, kefirbe vagy teába keverve.


Egyéb termékek: dióolaj, mandulaolaj
További őrlemény: homoktövis

Gyártó és forgalmazó:
T.G. -Oktatásszervező Kft.
6237 Kecel, Május 1. tér 13.
Tel.: 78/422-910, +3630/9676-978

Értékesítés helye: 6237 Kecel, Május 1. tér 13. vagy postai utánvéttel











Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.